Opština Ruma redovnim održavanje sednica Socijalno – ekonomskog saveta Opštine Ruma (SES) nastavlja rad na unapređenju socijalnog dijaloga i ovo savetodavno telo stremi da posreduje efikasnijoj saradnji na relaciji lokalna samouprava – poslodavci – sindikati.

Kao i do sada i danas su članovi SES-a razgovarali o budžetu Opštine Ruma, konkretno ovog puta o predstojećem rebalansu budžeta, koji će se u ponedeljak naći pred odbornicima lokalnog parlamenta.

Predsedavajući SES-a načelnik Opštinske uprave Dušan LJubišić upoznao je članove Saveta o prilivu značajnih sredstava sa viših nivoa vlasti, koji će biti raspoređeni u novoj Odluci o budžetu, ali i o sredstvima Evropske unije koja u Rumi sa 400.000 evra finansira projekat “HORIS”.

Na sednici je bilo govora o aktuelnoj situaciji u Opštini Ruma. Na Savetu su razmatrane mere pomoći Opštine Ruma u saniranju posledica olujnog nevremena(17.09.2017.), ali i ekonomskoj situaciji i otvaranju fabrike nudli(5. oktobar 2017.) i drugim privrednim aktivnostima.

LJubišić je obavestio članove SES-a da je otvaranje renovirane benziske stanice NIS-a (ul. V. Nazora) zakazano za sledeću sedmicu, ali i da je ova kompanija, zbog dobre saradnje sa lokalnom samoupravom, odlučila da donira 1,5 miliona dinara za dečiji mobilijar u vrtiću u Prvomajskoj ulici.

Na sednici je konstatovan prestanak članstva u SES-u zamenici Opštine Ruma Marije Stojčević, a novi član Saveta ispred lokalne samouprave je predsednik SO Ruma Stevan Kovačević.